Przeglądaj Rozdział według tytułu
Wyświetlanie pozycji 23-42 z 56
-
Present knowledge in food safety. A risk-based approach through the food chain
(2022)Animal feed production is a complex process involving severalsteps during feed milling. In feed manufacturing, there arenumerous opportunities to introduce microorganisms from variousenvironmental and other sources. While ... -
Present knowledge in food safety. A risk-based approach through the food chain
(2022)The production, processing, and marketing process in the food chain starting at the stage of primary production and ending with households, that is, after traveling all the way “from farm to fork,” it is exposed to various ... -
Quo vadis zootechniko?
(Polskie Towarzystwo Zootechniczne, 2021)Począwszy od 2007 roku ASFV roku opanował wiele krajów Europy i Azji, sięgając również znacznie oddalonych wysp zarówno na Pacyfiku (Filipiny), jak i Oceanie Atlantyckim (Republika Zielonego Przylądka) i pozostając przy ... -
Ryby żyworodne w akwarium
(2021) -
Strategia wykorzystania owadów jako alternatywnych źródeł białka w żywieniu zwierząt oraz możliwości rozwoju jego produkcji na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej
(2021)Polska, podobnie jak pozostałe państwa członkowskie UE, jest krajem z ograniczonym asortymentem wysokobiałkowych surowców paszowych mogących stanowić wartościowe komponenty do produkcji pasz. Celem tej publikacji jest ... -
Strategia wykorzystania owadów jako alternatywnych źródeł białka w żywieniu zwierząt oraz możliwości rozwoju jego produkcji na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej
(2021)Polska, podobnie jak pozostałe państwa członkowskie UE, jest krajem z ograniczonym asortymentem wysokobiałkowych surowców paszowych mogących stanowić wartościowe komponenty do produkcji pasz. Celem tej publikacji jest ... -
Strategia wykorzystania owadów jako alternatywnych źródeł białka w żywieniu zwierząt oraz możliwości rozwoju jego produkcji na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej
(2021)Polska, podobnie jak pozostałe państwa członkowskie UE, jest krajem z ograniczonym asortymentem wysokobiałkowych surowców paszowych mogących stanowić wartościowe komponenty do produkcji pasz. Celem tej publikacji jest ... -
Strategia wykorzystania owadów jako alternatywnych źródeł białka w żywieniu zwierząt oraz możliwości rozwoju jego produkcji na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej
(2021)Owady jadalne są uznawane jako jedno z alternatywnych źródeł pożywienia dla ludzi oraz jako wartościowy materiał paszowy w żywieniu zwierząt. Przyczyną szukania nowych źródeł żywności jest znaczący przyrost populacji ludzkiej, ... -
Trichinella and trichinellosis
(Elsevier Inc., 2021)In this chapter we focus on settled and outstanding questions in Trichinella population genetics. Our present focus examines how much variation parasite populations harbor, and how distinct those populations have become. ... -
XLVI Szkolenie-Konferencja Hodowców Ryb Łososiowatych. Materiały szkoleniowe
(Stowarzyszenie Producentów Ryb Łososiowatych, 2021)W ostatnich latach wzrosło zainteresowanie losami związków chemicznych w środowisku wodnym. Istnieje wiele doniesień o obecności w środowisku wodnym związków chemicznych, takich jak pestycydy, hormony steroidowe czy ... -
XLVII Szkolenie-Konferencja Hodowców Ryb Łososiowatych
(2022)Występowanie barwników farmakologicznie czynnych w środowisku wodnym zostało opisane po raz pierwszy w 1980 roku w Stanach Zjednoczonych przez Nelson i Hitem, którzy w pobliżu miejsca składowania odpadów pochodzących z ... -
XLVIII Szkolenie-Konferencja Hodowców Ryb Łososiowatych
(2023)Stosowanie w celach profilaktycznych czy leczniczych substancji farmakologicznie czynnych u ryb, od których lub z których pozyskuje się żywność, może prowadzić do gromadzenia się ich pozostałości w jadalnych tkankach lub ... -
Zdrowie świń - prewencja i terapia
(2021) -
Zdrowie świń - prewencja i terapia
(2021) -
Zdrowie świń - prewencja i terapia
(2021) -
Zdrowie świń - prewencja i terapia
(2021) -
Zdrowie świń - prewencja i terapia
(2021)Grypa, zwana inaczej influenzą, to ostra, zakaźna i zaraźliwa choroba wirusowa świń, człowieka oraz wielu gatunków zwierząt, w tym ptaków. Typowymi cechami infekcji są: charakter epidemiczny albo endemiczny, duża zachorowalność ... -
Zdrowie świń - prewencja i terapia
(Polskie Wydawnictwo Rolnicze , Poznań, 2021) -
Zdrowie świń - prewencja i terapia
(Polskie Wydawnictwo Rolnicze , Poznań, 2021)Najnowsza książka prof. Zygmunta Pejsaka przygotowana we współpracy z zespołem Autorów, ekspertów w zakresie ochrony zdrowia świń, diagnostyki laboratoryjnej, profilaktyki oraz leczenia, a także specjalistów w zakresie ...