Strategia wykorzystania owadów jako alternatywnych źródeł białka w żywieniu zwierząt oraz możliwości rozwoju jego produkcji na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej
Rozdział: Testy żywieniowe z użyciem PAP owadziego w żywieniu kurcząt brojlerów w skali laboratoryjnej i produkcyjnej – fermowej oraz badania laboratoryjne
Data
2021Autor
Bakuła, Tadeusz
Koncicki, Andrzej
Lewczuk, Bogdan
Obremski, Kazimierz
Murawska, Daria
Daszkiewicz, Tomasz
Sobotka, Wiesław
Kwiatek, Krzysztof
Nawrocka, Agnieszka
Warenik-Bany, Małgorzata
Metadane
Pokaż pełny rekordStreszczenie
Polska, podobnie jak pozostałe państwa członkowskie UE, jest krajem z ograniczonym asortymentem wysokobiałkowych surowców paszowych mogących stanowić wartościowe komponenty do produkcji pasz. Celem tej publikacji jest przedstawienie potrzeb i możliwości wykorzystania białka owadziego w żywieniu zwierząt na terenie RP.
Zbiory
- Rozdział [56]