Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-6 z 6
Strategia wykorzystania owadów jako alternatywnych źródeł białka w żywieniu zwierząt oraz możliwości rozwoju jego produkcji na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej
(2021)
Polska, podobnie jak pozostałe państwa członkowskie UE, jest krajem z ograniczonym asortymentem wysokobiałkowych surowców paszowych mogących stanowić wartościowe komponenty do produkcji pasz. Celem tej publikacji jest ...
Strategia wykorzystania owadów jako alternatywnych źródeł białka w żywieniu zwierząt oraz możliwości rozwoju jego produkcji na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej
(2021)
Polska, podobnie jak pozostałe państwa członkowskie UE, jest krajem z ograniczonym asortymentem wysokobiałkowych surowców paszowych mogących stanowić wartościowe komponenty do produkcji pasz. Celem tej publikacji jest ...
Strategia wykorzystania owadów jako alternatywnych źródeł białka w żywieniu zwierząt oraz możliwości rozwoju jego produkcji na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej
(2021)
Owady jadalne są uznawane jako jedno z alternatywnych źródeł pożywienia dla ludzi oraz jako wartościowy materiał paszowy w żywieniu zwierząt. Przyczyną szukania nowych źródeł żywności jest znaczący przyrost populacji
ludzkiej, ...
Możliwość wykorzystania owadów jako źródło białka w paszach – praktyka czy tylko teoria?
(2023)
W dostępnej literaturze można znaleźć informacje odnośnie wykorzystania owadów w żywieniu zwierząt gospodarskich. Wszystkie stadia rozwojowe charakteryzują się wysoką zawartością białka ogólnego, w tym aminokwasów egzogennych ...
W jaki sposób można stosować owady w żywieniu zwierząt gospodarskich oraz towarzyszących
(Pro Agricola, 2024)
Obecnie liczba ludności na świecie systematycznie się zwiększa, a według prognoz w 2050 roku może osiągnąć nawet 10 miliardów. Konwencjonalne źródła białka nie są już wystarczające do całkowitego zaspokojenia przyrostu ...
Znaczenie przetworzonego białka owadziego w żywieniu zwierząt domowych
(Krajowa Izba Lekarsko-Weterynaryjna, 2024)
The available literature provides information on the use of insects as processed insect protein (PAP) in food pets. A high protein content, including exogenous amino acids and fat, is a characteristic of all developmental ...