Przeglądaj według daty wydania
Wyświetlanie pozycji 81-100 z 584
-
57. Naukowa Konferencja Pszczelarska
(Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego, Katowice, 2021)Choroby bakteryjne i pierwotniacze pszczoły miodnej (Apis mellifera L.) takie jak zgnilec amerykański (AFB), zgnilec europejski (EFB) czy nosemoza zazwyczaj zwalczane są przy użyciu leków przeciwdrobnoustrojowych należących ... -
How do genetic relatedness and spatial proximity shape African swine fever infections in wild boar?
(Wiley, 2021)The importance of social and spatial structuring of wildlife populations for disease spread, though widely recognized, is still poorly understood in many host-pathogen systems. In particular, system specific kin relationships ... -
57. Naukowa Konferencja Pszczelarska
(Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego (UŚ), Katowice, 2021)Acarapis woodi jest czynnikiem etiologicznym choroby roztoczowej pszczół zwanej również akarapidozą. W Polsce od 1988 roku nie odnotowano ani jednego przypadku akarapidozy, w związku z czym zaprzestano dalszego prowadzenia ... -
Nowoczesne technologie – strategie, rozwiązania i perspektywy rozwoju
(Wydawnictwo Naukowe TYGIEL sp. z o.o., 2021)Zielona chemia to wdrażanie rozwiązań w zakresie chemii mających na celu ograniczenie lub wyeliminowanie wytwarzania surowców, produktów, rozpuszczalników i odpadów, które są niebezpieczne dla zdrowia ludzkiego i środowiska. ... -
Zdrowie świń - prewencja i terapia
(2021) -
Zdrowie świń - prewencja i terapia
(2021) -
Zdrowie świń - prewencja i terapia
(2021) -
Zdrowie świń - prewencja i terapia
(2021) -
Strategia wykorzystania owadów jako alternatywnych źródeł białka w żywieniu zwierząt oraz możliwości rozwoju jego produkcji na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej
(2021)Polska, podobnie jak pozostałe państwa członkowskie UE, jest krajem z ograniczonym asortymentem wysokobiałkowych surowców paszowych mogących stanowić wartościowe komponenty do produkcji pasz. Celem tej publikacji jest ... -
Strategia wykorzystania owadów jako alternatywnych źródeł białka w żywieniu zwierząt oraz możliwości rozwoju jego produkcji na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej
(2021)Polska, podobnie jak pozostałe państwa członkowskie UE, jest krajem z ograniczonym asortymentem wysokobiałkowych surowców paszowych mogących stanowić wartościowe komponenty do produkcji pasz. Celem tej publikacji jest ... -
Strategia wykorzystania owadów jako alternatywnych źródeł białka w żywieniu zwierząt oraz możliwości rozwoju jego produkcji na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej
(2021)Polska, podobnie jak pozostałe państwa członkowskie UE, jest krajem z ograniczonym asortymentem wysokobiałkowych surowców paszowych mogących stanowić wartościowe komponenty do produkcji pasz. Celem tej publikacji jest ... -
Żywienie i produkcja żywności – przegląd najnowszych doniesień
(Wydawnictwo Naukowe TYGIEL sp. z o.o., 2021)Celem niniejszej pracy było przedstawienie najważniejszych zagrożeń mikrobiologicznych mających wpływ na bezpieczeństwo mikrobiologiczne pasz i ich wpływ na zdrowie zwierząt. Szczegółowo opisano wskaźniki higieniczne oraz ... -
Trichinella and trichinellosis
(Elsevier Inc., 2021)In this chapter we focus on settled and outstanding questions in Trichinella population genetics. Our present focus examines how much variation parasite populations harbor, and how distinct those populations have become. ... -
A pilot study on the effect of a novel feed additive containing exogenous enzymes, acidifiers, sodium butyrate and silicon dioxide nanoparticles on selected cellular immune indices and body weight gains of calves
(National Veterinary Research Institute in Pulawy, 2021)Introduction: The rearing of calves is a difficult period for farmers due to health problems to which the animals are prone this time. Since the use of antibiotics as growth promoters has been forbidden, various innovative ... -
Balantidium coli in pig farms suspected of porcine circovirus type 2 (PCV2) associated enteritis
(National Veterinary Research Institute in Pulawy, 2021)Introduction: Diarrhoea in growing-finishing pigs is a common problem of commercial pig farms. Among many causative factors, porcine circovirus type 2 (PCV2) is one considered an important pathogen in modern pig production. ... -
Analysis of β-agonists in different biological matrices by liquid chromatography–tandem mass spectrometry
(National Veterinary Research Institute in Pulawy, 2021)Introduction: Wide use is made of β-agonists in therapy due to their smooth muscle–relaxant properties. They also have a side effect of increasing muscle mass. Besides improving oxygen utilisation as bronchodilators, ... -
Mutations of p53 gene in canine sweat gland carcinomas probably associated with UV radiation
(National Veterinary Research Institute in Pulawy, 2021)Apocrine sweat gland carcinomas (ASGCs) are rare malignant skin tumours in dogs and humans. The literature published so far focuses mostly on the clinico-epidemiological aspect of these tumours, but little is known about ... -
Occurrence and antimicrobial resistance of enterococci isolated from goat's milk
(National Veterinary Research Institute in Pulawy, 2021)Enterococci are widespread, being part of the bacterial flora of humans and animals. The food chain can be therefore considered as the main route of transmission of antibiotic resistant bacteria between the animal and human ... -
Histamine contents in raw long-ripening meat products commercially available in Poland
(National Veterinary Research Institute in Pulawy, 2021)Many consumers seek long-ripening meat products. The availability of these highly distinctive cured pork varieties is continuously expanding and their safety should be subject to monitoring. One of potentially harmful ...