Pokaż uproszczony rekord

Rozdział: Hepatitis A Virus and Food Safety

dc.contributor.authorRzeżutka, Artur
dc.contributor.authorCook, Nigel
dc.contributor.authorJoniec - Wiechetek, Justyna
dc.contributor.editorSmithers, Geoffrey W.
dc.date.accessioned2024-12-30T08:18:04Z
dc.date.available2024-12-30T08:18:04Z
dc.date.issued2024
dc.identifierhttps://dspace.piwet.pulawy.pl/xmlui/handle/123456789/748
dc.identifier.urihttps://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/B9780128225219000496?via%3Dihub
dc.description.abstractThis article is a comprehensive review of knowledge on HAV and provides valuable information on recent advances on virusbiology, course of infection and the disease caused. Besides epidemiology data, information on virus occurrence in differentfood types, supported by descriptions of typical foodborne outbreaks with subsequent explanations of the mechanismsleading to food contamination, have been presented. Subsequently, the importance of employment of molecular epidemiologyin identification of the viral agent in food- and waterborne outbreaks is highlighted. A concise overview is given ofthe methods used for HAV detection in food and water, with discussion of the requirement for application of appropriateanalytical controls when food is tested for the presence of viruses.
dc.language.isoen
dc.subjectHepatitis A virus
dc.subjectfood
dc.subjectdetection
dc.titleEncyclopedia of Food Safety
dcterms.bibliographicCitation2024 s. 412-422
dcterms.titleRozdział: Hepatitis A Virus and Food Safety
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.1016/b978-0-12-822521-9.00049-6


Pliki tej pozycji

PlikRozmiarFormatPrzeglądanie

Nie ma plików powiązanych z tą pozycją.

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

  • Rozdział [59]
    rozdział z książki, rozdział z monografii

Pokaż uproszczony rekord