Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy

    • Zaloguj
    Zobacz pozycję 
    •   Strona główna Repozytorium
    • PIWet - PIB
    • Rozdział
    • Zobacz pozycję
    •   Strona główna Repozytorium
    • PIWet - PIB
    • Rozdział
    • Zobacz pozycję
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Encyclopedia of Food Safety

    Rozdział: Hepatitis A Virus and Food Safety

    Thumbnail
    Data
    2024
    Autor
    Rzeżutka, Artur
    Cook, Nigel
    Joniec - Wiechetek, Justyna
    Metadane
    Pokaż pełny rekord
    Streszczenie
    This article is a comprehensive review of knowledge on HAV and provides valuable information on recent advances on virusbiology, course of infection and the disease caused. Besides epidemiology data, information on virus occurrence in differentfood types, supported by descriptions of typical foodborne outbreaks with subsequent explanations of the mechanismsleading to food contamination, have been presented. Subsequently, the importance of employment of molecular epidemiologyin identification of the viral agent in food- and waterborne outbreaks is highlighted. A concise overview is given ofthe methods used for HAV detection in food and water, with discussion of the requirement for application of appropriateanalytical controls when food is tested for the presence of viruses.
    URI
    https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/B9780128225219000496?via%3Dihub
    Zbiory
    • Rozdział [59]

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontakt z nami | Wyślij uwagi
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Przeglądaj

    Całe RepozytoriumZbiory i kolekcjeDaty wydaniaAutorzyTytułyTematyTa kolekcjaDaty wydaniaAutorzyTytułyTematy

    Moje konto

    Zaloguj

    Statystyki

    Przejrzyj statystyki użycia

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontakt z nami | Wyślij uwagi
    Theme by 
    Atmire NV