Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy

    • Zaloguj
    Szukaj 
    •   Strona główna Repozytorium
    • PIWet - PIB
    • Szukaj
    •   Strona główna Repozytorium
    • PIWet - PIB
    • Szukaj
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Szukaj

    Pokaż zaawansowane filtryUkryj zaawansowane filtry

    Filtry

    Użyj filtrów, aby otrzymać bardziej szczegółowe wyniki zapytania.

    Wyświetlanie pozycji 1-10 z 11

    • Opcje sotrowania
    • Trafność
    • Tytuł rosnąco
    • Tytuł malejąco
    • Data wydania rosnąco
    • Data wydania malejąco
    • Rezultatów na stronę
    • 5
    • 10
    • 20
    • 40
    • 60
    • 80
    • 100
    Miniaturka

    Przetworzone białka pochodzenia zwierzęcego w żywieniu zwierząt gospodarskich – nowe uwarunkowania 

    Weiner, Anna; Kwiatek, Krzysztof (Krajowa Izba Lekarsko-Weterynaryjna, 2022)
    This article describes current legal regulations on the use of animal proteins in animal feeding, with the special interest on general rules in BSE prevention and control. Now, after more than twenty years, the feed ban ...
    Miniaturka

    Przetworzone białka zwierzęce w żywieniu zwierząt gospodarskich - aspekty prawne stosowania i kontroli laboratoryjnej w paszach 

    Weiner, Anna; Skowronek, Martyna; Mazur - Frejowska, Monika; Kwiatek, Krzysztof (Przedsiębiorstwo Wielobranżowe BEGEPO Sp. z o.o., 2023)
    Odnotowane w ostatnim okresie sytuacje kryzysowe w sektorze drobiarskim związane z obecnością niedozwolonych przetworzonych białek zwierzęcych (PAP) w mieszankach paszowych wskazują na potrzebę upowszechniania zasad ...
    Miniaturka

    Metody identyfikacji gatunkowej materiałów paszowych pochodzenia zwierzęcego oraz mięsa i jego przetworów 

    Mazur - Frejowska, Monika; Skowronek, Martyna; Weiner, Anna; Kwiatek, Krzysztof (Krajowa Izba Lekarsko-Weterynaryjna, 2023)
    Despite the introduction, in 2021, of cross-using processed animal protein (PAP), in poultry and swine feed, there is still a risk of secondary contamination or deliberate addition of an undesirable protein species ...
    Miniaturka

    Możliwość wykorzystania owadów jako źródło białka w paszach – praktyka czy tylko teoria? 

    Weiner, Anna; Skowronek, Martyna; Mazur - Frejowska, Monika; Kwiatek, Krzysztof (2023)
    W dostępnej literaturze można znaleźć informacje odnośnie wykorzystania owadów w żywieniu zwierząt gospodarskich. Wszystkie stadia rozwojowe charakteryzują się wysoką zawartością białka ogólnego, w tym aminokwasów egzogennych ...
    Miniaturka

    Przetworzone białko zwierzęce w zastosowaniach krzyżowych - kontrola pasz i wykrywanie nieprawidłowości 

    Weiner, Anna; Skowronek, Martyna; Mazur - Frejowska, Monika; Kwiatek, Krzysztof (Pro Agricola, 2023)
    Wysiłki w zakresie zapobiegania i kontroli umożliwiły stopniowe znoszenie zakazu paszowego dotyczące stosowania przetworzonych białek pochodzenia zwierzęcego (PAP). Zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa możliwe jest ...
    Miniaturka

    Przetworzone białko pochodzenia zwierzęcego w zastosowaniach krzyżowych - regulacje prawne 

    Weiner, Anna; Kwiatek, Krzysztof (Pro Agricola, 2023)
    Produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego (UPPZ) stanowią źródło pełnowartościowego białka, które nie są przeznaczone do spożycia przez ludzi ale mogą być wykorzystane do produkcji pasz.
    Miniaturka

    Wykrywanie i identyfikacja DNA zwierzęcego w paszach 

    Weiner, Anna; Skowronek, Martyna; Mazur - Frejowska, Monika; Kwiatek, Krzysztof (Pro Agricola, 2024)
    Przetworzone białka pochodzenia zwierzęcego stanowią bogate źródło białka o korzystnym składzie aminokwasów egzogennych. Możliwość wykorzystania tego rodzaju białek w paszach dla zwierząt gospodarskich wiązała się z ...
    Miniaturka

    Nadzór nad produkcją pasz opartych o białka zwierzęce 

    Weiner, Anna; Kwiatek, Krzysztof (Pro Agricola, 2024)
    Zagrożenia związane z zapewnieniem bezpieczeństwa pasz mogą pojawić się na każdym etapie procesu produkcji. Mogą one także wynikać z możliwości umyślnego lub przypadkowego wprowadzenia do pasz zakazanych mączek mięsno-kostnych, ...
    Miniaturka

    Produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego - źródła i kategorie materiałów pochodzenia zwierzęcego 

    Weiner, Anna; Kwiatek, Krzysztof (Pro Agricola, 2024)
    Uboczne produkty pochodzenia zwierzęcego (UPPZ) są to całe zwierzęta martwe lub ich części, produkty pochodzenia zwierzęcego lub inne produkty otrzymane ze zwierząt nieprzeznaczone do spożycia przez ludzi. Podlegają ...
    Miniaturka

    W jaki sposób można stosować owady w żywieniu zwierząt gospodarskich oraz towarzyszących 

    Weiner, Anna; Kwiatek, Krzysztof (Pro Agricola, 2024)
    Obecnie liczba ludności na świecie systematycznie się zwiększa, a według prognoz w 2050 roku może osiągnąć nawet 10 miliardów. Konwencjonalne źródła białka nie są już wystarczające do całkowitego zaspokojenia przyrostu ...
    • 1
    • 2

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontakt z nami | Wyślij uwagi
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Przeglądaj

    Całe RepozytoriumZbiory i kolekcjeDaty wydaniaAutorzyTytułyTematyTen zbiórDaty wydaniaAutorzyTytułyTematy

    Moje konto

    Zaloguj

    Odkrywaj

    Autor
    Kwiatek, Krzysztof (11)
    Weiner, Anna (11)
    Mazur - Frejowska, Monika (6)Skowronek, Martyna (6)TematPAP (5)owady (3)pasze (3)PCR (2)białko zwierzęce (1)DNA (1)feeds (1)IEF (1)karmy (1)mikroskop (1)... zobacz więcejData wydania2023 (5)2024 (5)2022 (1)Zawiera pliki
    No (11)

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontakt z nami | Wyślij uwagi
    Theme by 
    Atmire NV