Przeglądaj według tematu "PAP"
Wyświetlanie pozycji 1-5 z 5
-
Nadzór nad produkcją pasz opartych o białka zwierzęce
(Pro Agricola, 2024)Zagrożenia związane z zapewnieniem bezpieczeństwa pasz mogą pojawić się na każdym etapie procesu produkcji. Mogą one także wynikać z możliwości umyślnego lub przypadkowego wprowadzenia do pasz zakazanych mączek mięsno-kostnych, ... -
Przetworzone białka pochodzenia zwierzęcego w żywieniu zwierząt gospodarskich – nowe uwarunkowania
(Krajowa Izba Lekarsko-Weterynaryjna, 2022)This article describes current legal regulations on the use of animal proteins in animal feeding, with the special interest on general rules in BSE prevention and control. Now, after more than twenty years, the feed ban ... -
Przetworzone białko pochodzenia zwierzęcego w zastosowaniach krzyżowych - regulacje prawne
(Pro Agricola, 2023)Produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego (UPPZ) stanowią źródło pełnowartościowego białka, które nie są przeznaczone do spożycia przez ludzi ale mogą być wykorzystane do produkcji pasz. -
Przetworzone białko zwierzęce w zastosowaniach krzyżowych - kontrola pasz i wykrywanie nieprawidłowości
(Pro Agricola, 2023)Wysiłki w zakresie zapobiegania i kontroli umożliwiły stopniowe znoszenie zakazu paszowego dotyczące stosowania przetworzonych białek pochodzenia zwierzęcego (PAP). Zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa możliwe jest ... -
Znaczenie przetworzonego białka owadziego w żywieniu zwierząt domowych
(Krajowa Izba Lekarsko-Weterynaryjna, 2024)The available literature provides information on the use of insects as processed insect protein (PAP) in food pets. A high protein content, including exogenous amino acids and fat, is a characteristic of all developmental ...