Pokaż uproszczony rekord

Hodowca drobiu

dc.contributor.authorWeiner, Anna
dc.contributor.authorSkowronek, Martyna
dc.contributor.authorMazur - Frejowska, Monika
dc.contributor.authorKwiatek, Krzysztof
dc.date.accessioned2023-12-20T07:15:39Z
dc.date.available2023-12-20T07:15:39Z
dc.date.issued2023
dc.identifierhttps://dspace.piwet.pulawy.pl/xmlui/handle/123456789/604
dc.identifier.issn1425-963X
dc.identifier.urihttps://www.portalhodowcy.pl/czasopisma/hodowca-drobiu/hodowca-drobiu-archiwum/503-hodowca-drobiu-9-2023/6205-hodowca-drobiu-9-2023
dc.description.abstractW dostępnej literaturze można znaleźć informacje odnośnie wykorzystania owadów w żywieniu zwierząt gospodarskich. Wszystkie stadia rozwojowe charakteryzują się wysoką zawartością białka ogólnego, w tym aminokwasów egzogennych oraz tłuszczu. Koncentracja składników pokarmowych w mączkach z owadów zależy od ich stadium rozwojowego, warunków produkcji oraz składu paszy i podłoża, na którym są hodowane. Owady mogą odgrywać zasadniczą rolę w żywieniu zwierząt, dlatego potrzebne są dalsze badania ich wartości odżywczej w kontekście ich stosowania w paszach.
dc.language.isoPL
dc.subjectowady
dc.subjectpasze
dc.titleMożliwość wykorzystania owadów jako źródło białka w paszach – praktyka czy tylko teoria?
dcterms.bibliographicCitation2023 nr 9 s. 25-31
dcterms.titleHodowca drobiu


Pliki tej pozycji

PlikRozmiarFormatPrzeglądanie

Nie ma plików powiązanych z tą pozycją.

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

Pokaż uproszczony rekord