Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy

    • Zaloguj
    Szukaj 
    •   Strona główna Repozytorium
    • PIWet - PIB
    • Szukaj
    •   Strona główna Repozytorium
    • PIWet - PIB
    • Szukaj
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Szukaj

    Pokaż zaawansowane filtryUkryj zaawansowane filtry

    Filtry

    Użyj filtrów, aby otrzymać bardziej szczegółowe wyniki zapytania.

    Wyświetlanie pozycji 1-4 z 4

    • Opcje sotrowania
    • Trafność
    • Tytuł rosnąco
    • Tytuł malejąco
    • Data wydania rosnąco
    • Data wydania malejąco
    • Rezultatów na stronę
    • 5
    • 10
    • 20
    • 40
    • 60
    • 80
    • 100
    Miniaturka

    Przetworzone białka zwierzęce w żywieniu zwierząt gospodarskich - aspekty prawne stosowania i kontroli laboratoryjnej w paszach 

    Weiner, Anna; Skowronek, Martyna; Mazur - Frejowska, Monika; Kwiatek, Krzysztof (Przedsiębiorstwo Wielobranżowe BEGEPO Sp. z o.o., 2023)
    Odnotowane w ostatnim okresie sytuacje kryzysowe w sektorze drobiarskim związane z obecnością niedozwolonych przetworzonych białek zwierzęcych (PAP) w mieszankach paszowych wskazują na potrzebę upowszechniania zasad ...
    Miniaturka

    Metody identyfikacji gatunkowej materiałów paszowych pochodzenia zwierzęcego oraz mięsa i jego przetworów 

    Mazur - Frejowska, Monika; Skowronek, Martyna; Weiner, Anna; Kwiatek, Krzysztof (Krajowa Izba Lekarsko-Weterynaryjna, 2023)
    Despite the introduction, in 2021, of cross-using processed animal protein (PAP), in poultry and swine feed, there is still a risk of secondary contamination or deliberate addition of an undesirable protein species ...
    Miniaturka

    Możliwość wykorzystania owadów jako źródło białka w paszach – praktyka czy tylko teoria? 

    Weiner, Anna; Skowronek, Martyna; Mazur - Frejowska, Monika; Kwiatek, Krzysztof (2023)
    W dostępnej literaturze można znaleźć informacje odnośnie wykorzystania owadów w żywieniu zwierząt gospodarskich. Wszystkie stadia rozwojowe charakteryzują się wysoką zawartością białka ogólnego, w tym aminokwasów egzogennych ...
    Miniaturka

    Przetworzone białko zwierzęce w zastosowaniach krzyżowych - kontrola pasz i wykrywanie nieprawidłowości 

    Weiner, Anna; Skowronek, Martyna; Mazur - Frejowska, Monika; Kwiatek, Krzysztof (Pro Agricola, 2023)
    Wysiłki w zakresie zapobiegania i kontroli umożliwiły stopniowe znoszenie zakazu paszowego dotyczące stosowania przetworzonych białek pochodzenia zwierzęcego (PAP). Zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa możliwe jest ...

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontakt z nami | Wyślij uwagi
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Przeglądaj

    Całe RepozytoriumZbiory i kolekcjeDaty wydaniaAutorzyTytułyTematyTen zbiórDaty wydaniaAutorzyTytułyTematy

    Moje konto

    Zaloguj

    Odkrywaj

    Autor
    Kwiatek, Krzysztof (4)
    Mazur - Frejowska, Monika (4)
    Skowronek, Martyna (4)Weiner, Anna (4)Tematpasze (2)PCR (2)białko zwierzęce (1)IEF (1)mikroskop (1)mtDNA (1)owady (1)PAP (1)RT-PCR (1)species identification (1)... zobacz więcejData wydania
    2023 (4)
    Zawiera plikiNo (4)

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontakt z nami | Wyślij uwagi
    Theme by 
    Atmire NV