Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy

    • Zaloguj
    Szukaj 
    •   Strona główna Repozytorium
    • PIWet - PIB
    • Szukaj
    •   Strona główna Repozytorium
    • PIWet - PIB
    • Szukaj
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Szukaj

    Pokaż zaawansowane filtryUkryj zaawansowane filtry

    Filtry

    Użyj filtrów, aby otrzymać bardziej szczegółowe wyniki zapytania.

    Wyświetlanie pozycji 1-5 z 5

    • Opcje sotrowania
    • Trafność
    • Tytuł rosnąco
    • Tytuł malejąco
    • Data wydania rosnąco
    • Data wydania malejąco
    • Rezultatów na stronę
    • 5
    • 10
    • 20
    • 40
    • 60
    • 80
    • 100
    Miniaturka

    Przetworzone białka pochodzenia zwierzęcego w żywieniu zwierząt gospodarskich – nowe uwarunkowania 

    Weiner, Anna; Kwiatek, Krzysztof (Krajowa Izba Lekarsko-Weterynaryjna, 2022)
    This article describes current legal regulations on the use of animal proteins in animal feeding, with the special interest on general rules in BSE prevention and control. Now, after more than twenty years, the feed ban ...
    Miniaturka

    Przetworzone białko zwierzęce w zastosowaniach krzyżowych - kontrola pasz i wykrywanie nieprawidłowości 

    Weiner, Anna; Skowronek, Martyna; Mazur - Frejowska, Monika; Kwiatek, Krzysztof (Pro Agricola, 2023)
    Wysiłki w zakresie zapobiegania i kontroli umożliwiły stopniowe znoszenie zakazu paszowego dotyczące stosowania przetworzonych białek pochodzenia zwierzęcego (PAP). Zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa możliwe jest ...
    Miniaturka

    Przetworzone białko pochodzenia zwierzęcego w zastosowaniach krzyżowych - regulacje prawne 

    Weiner, Anna; Kwiatek, Krzysztof (Pro Agricola, 2023)
    Produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego (UPPZ) stanowią źródło pełnowartościowego białka, które nie są przeznaczone do spożycia przez ludzi ale mogą być wykorzystane do produkcji pasz.
    Miniaturka

    Nadzór nad produkcją pasz opartych o białka zwierzęce 

    Weiner, Anna; Kwiatek, Krzysztof (Pro Agricola, 2024)
    Zagrożenia związane z zapewnieniem bezpieczeństwa pasz mogą pojawić się na każdym etapie procesu produkcji. Mogą one także wynikać z możliwości umyślnego lub przypadkowego wprowadzenia do pasz zakazanych mączek mięsno-kostnych, ...
    Miniaturka

    Znaczenie przetworzonego białka owadziego w żywieniu zwierząt domowych 

    Weiner, Anna; Skowronek, Martyna; Mazur - Frejowska, Monika; Kwiatek, Krzysztof (Krajowa Izba Lekarsko-Weterynaryjna, 2024)
    The available literature provides information on the use of insects as processed insect protein (PAP) in food pets. A high protein content, including exogenous amino acids and fat, is a characteristic of all developmental ...

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontakt z nami | Wyślij uwagi
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Przeglądaj

    Całe RepozytoriumZbiory i kolekcjeDaty wydaniaAutorzyTytułyTematyTen zbiórDaty wydaniaAutorzyTytułyTematy

    Moje konto

    Zaloguj

    Odkrywaj

    Autor
    Kwiatek, Krzysztof (5)
    Weiner, Anna (5)
    Mazur - Frejowska, Monika (2)Skowronek, Martyna (2)Temat
    PAP (5)
    feeds (1)mikroskop (1)odżywianie (1)owady (1)pasze (1)PCR (1)pigs (1)poultry (1)processed animal proteins (1)... zobacz więcejData wydania2023 (2)2024 (2)2022 (1)Zawiera plikiNo (5)

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontakt z nami | Wyślij uwagi
    Theme by 
    Atmire NV