Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-3 z 3
Przetworzone białka zwierzęce w żywieniu zwierząt gospodarskich - aspekty prawne stosowania i kontroli laboratoryjnej w paszach
(Przedsiębiorstwo Wielobranżowe BEGEPO Sp. z o.o., 2023)
Odnotowane w ostatnim okresie sytuacje kryzysowe w sektorze drobiarskim związane z obecnością niedozwolonych przetworzonych białek zwierzęcych (PAP) w mieszankach paszowych wskazują na potrzebę upowszechniania zasad ...
Możliwość wykorzystania owadów jako źródło białka w paszach – praktyka czy tylko teoria?
(2023)
W dostępnej literaturze można znaleźć informacje odnośnie wykorzystania owadów w żywieniu zwierząt gospodarskich. Wszystkie stadia rozwojowe charakteryzują się wysoką zawartością białka ogólnego, w tym aminokwasów egzogennych ...
Nadzór nad produkcją pasz opartych o białka zwierzęce
(Pro Agricola, 2024)
Zagrożenia związane z zapewnieniem bezpieczeństwa pasz mogą pojawić się na każdym etapie procesu produkcji. Mogą one także wynikać z możliwości umyślnego lub przypadkowego wprowadzenia do pasz zakazanych mączek mięsno-kostnych, ...