Przetworzone białko zwierzęce w zastosowaniach krzyżowych - kontrola pasz i wykrywanie nieprawidłowości
Hodowca drobiu
dc.contributor.author | Weiner, Anna | |
dc.contributor.author | Skowronek, Martyna | |
dc.contributor.author | Mazur - Frejowska, Monika | |
dc.contributor.author | Kwiatek, Krzysztof | |
dc.date.accessioned | 2024-06-13T10:49:53Z | |
dc.date.available | 2024-06-13T10:49:53Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier | https://dspace.piwet.pulawy.pl/xmlui/handle/123456789/682 | |
dc.identifier.issn | 1425-963X | |
dc.identifier.uri | https://www.portalhodowcy.pl/czasopisma/hodowca-drobiu/hodowca-drobiu-archiwum/506-hodowca-drobiu-12-2023 | |
dc.description.abstract | Wysiłki w zakresie zapobiegania i kontroli umożliwiły stopniowe znoszenie zakazu paszowego dotyczące stosowania przetworzonych białek pochodzenia zwierzęcego (PAP). Zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa możliwe jest użycie PAP w żywieniu zwierząt gospodarskich, np. PAP wytworzonego z UPPZ od świń można wykorzystywać w żywieniu drobiu, a PAP otrzymanego z drobiu - w żywieniu trzody chlewnej oraz PAP z owadów w żywieniu trzody chlewnej drobiu i zwierząt akwakultury. | |
dc.language.iso | PL | |
dc.publisher | Pro Agricola | |
dc.subject | PAP | |
dc.subject | mikroskop | |
dc.subject | PCR | |
dc.title | Przetworzone białko zwierzęce w zastosowaniach krzyżowych - kontrola pasz i wykrywanie nieprawidłowości | |
dcterms.bibliographicCitation | 2023 nr 12 str. 22-29 | |
dcterms.title | Hodowca drobiu |
Pliki tej pozycji
Plik | Rozmiar | Format | Przeglądanie |
---|---|---|---|
Nie ma plików powiązanych z tą pozycją. |
Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach
-
Publikacje [569]
artykuły z czasopism