Pokaż uproszczony rekord

Hodowca drobiu

dc.contributor.authorWeiner, Anna
dc.contributor.authorSkowronek, Martyna
dc.contributor.authorMazur - Frejowska, Monika
dc.contributor.authorKwiatek, Krzysztof
dc.date.accessioned2024-06-13T10:49:53Z
dc.date.available2024-06-13T10:49:53Z
dc.date.issued2023
dc.identifierhttps://dspace.piwet.pulawy.pl/xmlui/handle/123456789/682
dc.identifier.issn1425-963X
dc.identifier.urihttps://www.portalhodowcy.pl/czasopisma/hodowca-drobiu/hodowca-drobiu-archiwum/506-hodowca-drobiu-12-2023
dc.description.abstractWysiłki w zakresie zapobiegania i kontroli umożliwiły stopniowe znoszenie zakazu paszowego dotyczące stosowania przetworzonych białek pochodzenia zwierzęcego (PAP). Zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa możliwe jest użycie PAP w żywieniu zwierząt gospodarskich, np. PAP wytworzonego z UPPZ od świń można wykorzystywać w żywieniu drobiu, a PAP otrzymanego z drobiu - w żywieniu trzody chlewnej oraz PAP z owadów w żywieniu trzody chlewnej drobiu i zwierząt akwakultury.
dc.language.isoPL
dc.publisherPro Agricola
dc.subjectPAP
dc.subjectmikroskop
dc.subjectPCR
dc.titlePrzetworzone białko zwierzęce w zastosowaniach krzyżowych - kontrola pasz i wykrywanie nieprawidłowości
dcterms.bibliographicCitation2023 nr 12 str. 22-29
dcterms.titleHodowca drobiu


Pliki tej pozycji

PlikRozmiarFormatPrzeglądanie

Nie ma plików powiązanych z tą pozycją.

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

Pokaż uproszczony rekord