Przetworzone białka zwierzęce w żywieniu zwierząt gospodarskich - aspekty prawne stosowania i kontroli laboratoryjnej w paszach
Polskie Drobiarstwo
dc.contributor.author | Weiner, Anna | |
dc.contributor.author | Skowronek, Martyna | |
dc.contributor.author | Mazur - Frejowska, Monika | |
dc.contributor.author | Kwiatek, Krzysztof | |
dc.date.accessioned | 2023-12-20T07:26:21Z | |
dc.date.available | 2023-12-20T07:26:21Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier | https://dspace.piwet.pulawy.pl/xmlui/handle/123456789/605 | |
dc.identifier.issn | 1231-0387 | |
dc.identifier.uri | https://polskie-drobiarstwo.pl/archiwum/artykuly-czasopisma/694 | |
dc.description.abstract | Odnotowane w ostatnim okresie sytuacje kryzysowe w sektorze drobiarskim związane z obecnością niedozwolonych przetworzonych białek zwierzęcych (PAP) w mieszankach paszowych wskazują na potrzebę upowszechniania zasad stosowania i kontroli PAP w żywieniu zwierząt gospodarskich. Stąd w niniejszej pracy starano się, aby te aspekty stały się przedmiotem szerszego omówienia i dyskusji. Oprócz aspektów prawnych, żywieniowych przedstawiono zakres prowadzonej w naszym kraju urzędowej kontroli laboratoryjnej pasz w kierunku obecności i identyfikacji gatunkowej PAP. | |
dc.language.iso | PL | |
dc.publisher | Przedsiębiorstwo Wielobranżowe BEGEPO Sp. z o.o. | |
dc.subject | pasze | |
dc.subject | białko zwierzęce | |
dc.subject | żywienie zwierząt | |
dc.title | Przetworzone białka zwierzęce w żywieniu zwierząt gospodarskich - aspekty prawne stosowania i kontroli laboratoryjnej w paszach | |
dcterms.bibliographicCitation | 2023 nr 2 s. 56-59 | |
dcterms.title | Polskie Drobiarstwo |
Pliki tej pozycji
Plik | Rozmiar | Format | Przeglądanie |
---|---|---|---|
Nie ma plików powiązanych z tą pozycją. |
Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach
-
Publikacje [569]
artykuły z czasopism