Pokaż uproszczony rekord

Polskie Drobiarstwo

dc.contributor.authorWeiner, Anna
dc.contributor.authorSkowronek, Martyna
dc.contributor.authorMazur - Frejowska, Monika
dc.contributor.authorKwiatek, Krzysztof
dc.date.accessioned2023-12-20T07:26:21Z
dc.date.available2023-12-20T07:26:21Z
dc.date.issued2023
dc.identifierhttps://dspace.piwet.pulawy.pl/xmlui/handle/123456789/605
dc.identifier.issn1231-0387
dc.identifier.urihttps://polskie-drobiarstwo.pl/archiwum/artykuly-czasopisma/694
dc.description.abstractOdnotowane w ostatnim okresie sytuacje kryzysowe w sektorze drobiarskim związane z obecnością niedozwolonych przetworzonych białek zwierzęcych (PAP) w mieszankach paszowych wskazują na potrzebę upowszechniania zasad stosowania i kontroli PAP w żywieniu zwierząt gospodarskich. Stąd w niniejszej pracy starano się, aby te aspekty stały się przedmiotem szerszego omówienia i dyskusji. Oprócz aspektów prawnych, żywieniowych przedstawiono zakres prowadzonej w naszym kraju urzędowej kontroli laboratoryjnej pasz w kierunku obecności i identyfikacji gatunkowej PAP.
dc.language.isoPL
dc.publisherPrzedsiębiorstwo Wielobranżowe BEGEPO Sp. z o.o.
dc.subjectpasze
dc.subjectbiałko zwierzęce
dc.subjectżywienie zwierząt
dc.titlePrzetworzone białka zwierzęce w żywieniu zwierząt gospodarskich - aspekty prawne stosowania i kontroli laboratoryjnej w paszach
dcterms.bibliographicCitation2023 nr 2 s. 56-59
dcterms.titlePolskie Drobiarstwo


Pliki tej pozycji

PlikRozmiarFormatPrzeglądanie

Nie ma plików powiązanych z tą pozycją.

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

Pokaż uproszczony rekord