Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-6 z 6
Przeciwutleniacz etoksychina – wybrane aspekty bezpieczeństwa
(Krajowa Izba Lekarsko-Weterynaryjna, 2024)
Ethoxyquin (EQ), is a quinolone which was commonly used as an antioxidant additive and a fungicide. EQ is the most effective antioxidant additive forprotecting fishmeal during transport and storage, as well as food for ...
Wykrywanie i identyfikacja DNA zwierzęcego w paszach
(Pro Agricola, 2024)
Przetworzone białka pochodzenia zwierzęcego stanowią bogate źródło białka o korzystnym składzie aminokwasów egzogennych. Możliwość wykorzystania tego rodzaju białek w paszach dla zwierząt gospodarskich wiązała się z ...
Nadzór nad produkcją pasz opartych o białka zwierzęce
(Pro Agricola, 2024)
Zagrożenia związane z zapewnieniem bezpieczeństwa pasz mogą pojawić się na każdym etapie procesu produkcji. Mogą one także wynikać z możliwości umyślnego lub przypadkowego wprowadzenia do pasz zakazanych mączek mięsno-kostnych, ...
Produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego - źródła i kategorie materiałów pochodzenia zwierzęcego
(Pro Agricola, 2024)
Uboczne produkty pochodzenia zwierzęcego (UPPZ) są to całe zwierzęta martwe lub ich części, produkty pochodzenia zwierzęcego lub inne produkty otrzymane ze zwierząt nieprzeznaczone do spożycia przez ludzi. Podlegają ...
W jaki sposób można stosować owady w żywieniu zwierząt gospodarskich oraz towarzyszących
(Pro Agricola, 2024)
Obecnie liczba ludności na świecie systematycznie się zwiększa, a według prognoz w 2050 roku może osiągnąć nawet 10 miliardów. Konwencjonalne źródła białka nie są już wystarczające do całkowitego zaspokojenia przyrostu ...
Znaczenie przetworzonego białka owadziego w żywieniu zwierząt domowych
(Krajowa Izba Lekarsko-Weterynaryjna, 2024)
The available literature provides information on the use of insects as processed insect protein (PAP) in food pets. A high protein content, including exogenous amino acids and fat, is a characteristic of all developmental ...