Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-9 z 9
Przeciwutleniacz etoksychina – wybrane aspekty bezpieczeństwa
(Krajowa Izba Lekarsko-Weterynaryjna, 2024)
Ethoxyquin (EQ), is a quinolone which was commonly used as an antioxidant additive and a fungicide. EQ is the most effective antioxidant additive forprotecting fishmeal during transport and storage, as well as food for ...
Simultaneous determination of sulfonamides, trimethoprim, amoxicillin and tylosin in medicated feed by high performance liquid chromatography with mass spectrometry
(National Veterinary Research Institute in Pulawy; Poland, 2024)
Introduction: The article presents a rapid and simple analytical procedure for determination of four sulfonamides(sulfadiazine, sulfamerazine, sulfamethazine and sulfamethoxazole), trimethoprim, tylosin and amoxicillin in ...
The Identification and Quantification of 21 Antibacterial Substances by LC-MS/MS in Natural and Organic Liquid Fertilizer Samples
(MDPI, Basel, 2024)
Antibiotics in animal production are widely used around the world for therapeutic and pre-ventive purposes, and in some countries, they still serve as antibiotic growth stimulants. Regardless of the purpose of using ...
Residues of veterinary antibiotics in solid natural and organic fertilizers—method development and sample analysis
(Springer, 2024)
Livestock excrement is used around the world as natural fertilizers or, after processing, as organic fertilizers for crops andgrasslands. But due to the presence of veterinary antibiotics in them, they may pose a threat ...
Wykrywanie i identyfikacja DNA zwierzęcego w paszach
(Pro Agricola, 2024)
Przetworzone białka pochodzenia zwierzęcego stanowią bogate źródło białka o korzystnym składzie aminokwasów egzogennych. Możliwość wykorzystania tego rodzaju białek w paszach dla zwierząt gospodarskich wiązała się z ...
Nadzór nad produkcją pasz opartych o białka zwierzęce
(Pro Agricola, 2024)
Zagrożenia związane z zapewnieniem bezpieczeństwa pasz mogą pojawić się na każdym etapie procesu produkcji. Mogą one także wynikać z możliwości umyślnego lub przypadkowego wprowadzenia do pasz zakazanych mączek mięsno-kostnych, ...
Produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego - źródła i kategorie materiałów pochodzenia zwierzęcego
(Pro Agricola, 2024)
Uboczne produkty pochodzenia zwierzęcego (UPPZ) są to całe zwierzęta martwe lub ich części, produkty pochodzenia zwierzęcego lub inne produkty otrzymane ze zwierząt nieprzeznaczone do spożycia przez ludzi. Podlegają ...
W jaki sposób można stosować owady w żywieniu zwierząt gospodarskich oraz towarzyszących
(Pro Agricola, 2024)
Obecnie liczba ludności na świecie systematycznie się zwiększa, a według prognoz w 2050 roku może osiągnąć nawet 10 miliardów. Konwencjonalne źródła białka nie są już wystarczające do całkowitego zaspokojenia przyrostu ...
Znaczenie przetworzonego białka owadziego w żywieniu zwierząt domowych
(Krajowa Izba Lekarsko-Weterynaryjna, 2024)
The available literature provides information on the use of insects as processed insect protein (PAP) in food pets. A high protein content, including exogenous amino acids and fat, is a characteristic of all developmental ...