Nadzór nad produkcją pasz opartych o białka zwierzęce
Hodowca drobiu
dc.contributor.author | Weiner, Anna | |
dc.contributor.author | Kwiatek, Krzysztof | |
dc.date.accessioned | 2024-11-27T12:13:36Z | |
dc.date.available | 2024-11-27T12:13:36Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier | https://dspace.piwet.pulawy.pl/xmlui/handle/123456789/736 | |
dc.identifier.issn | 1425-963X | |
dc.identifier.uri | https://www.portalhodowcy.pl/czasopisma/hodowca-drobiu/hodowca-drobiu-archiwum/518-hodowca-drobiu-2-2024 | |
dc.description.abstract | Zagrożenia związane z zapewnieniem bezpieczeństwa pasz mogą pojawić się na każdym etapie procesu produkcji. Mogą one także wynikać z możliwości umyślnego lub przypadkowego wprowadzenia do pasz zakazanych mączek mięsno-kostnych, przetworzonych białek pochodzenia zwierzęcego, substancji niepożądanych i innych produktów wpływających na zdrowie człowieka, jakość i bezpieczeństwo środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego oraz środowisko. W tym celu został opracowany system zarządzania bezpieczeństwem przetworzonymi białkami pochodzenia zwierzęcego, kontroli czynników zagrożeń nadzorowany przez organy Inspekcji Weterynaryjnej. | |
dc.language.iso | PL | |
dc.publisher | Pro Agricola | |
dc.subject | PAP | |
dc.subject | pasze | |
dc.title | Nadzór nad produkcją pasz opartych o białka zwierzęce | |
dcterms.bibliographicCitation | 2024 nr 3 | |
dcterms.title | Hodowca drobiu | |
dc.identifier.doi | https://www.portalhodowcy.pl/czasopisma/hodowca-drobiu/hodowca-drobiu-archiwum/519-hodowca-drobiu-3-2024/6241-hodowca-drobiu-3-2024 |
Pliki tej pozycji
Plik | Rozmiar | Format | Przeglądanie |
---|---|---|---|
Nie ma plików powiązanych z tą pozycją. |
Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach
-
Publikacje [581]
artykuły z czasopism