Produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego - źródła i kategorie materiałów pochodzenia zwierzęcego
Hodowca drobiu
dc.contributor.author | Weiner, Anna | |
dc.contributor.author | Kwiatek, Krzysztof | |
dc.date.accessioned | 2024-11-27T12:09:43Z | |
dc.date.available | 2024-11-27T12:09:43Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier | https://dspace.piwet.pulawy.pl/xmlui/handle/123456789/735 | |
dc.identifier.issn | 1425-963X | |
dc.identifier.uri | https://www.portalhodowcy.pl/czasopisma/hodowca-drobiu/hodowca-drobiu-archiwum/518-hodowca-drobiu-2-2024 | |
dc.description.abstract | Uboczne produkty pochodzenia zwierzęcego (UPPZ) są to całe zwierzęta martwe lub ich części, produkty pochodzenia zwierzęcego lub inne produkty otrzymane ze zwierząt nieprzeznaczone do spożycia przez ludzi. Podlegają klasyfikacji, ze względu na stwarzany przez nie poziom zagrożenia dla zdrowia ludzi i zwierząt , na trzy kategorie: 1 – materiały szczególnego ryzyka, 2 – materiały wysokiego ryzyka i 3 – materiały niskiego ryzyka. Przypisanie do danej z nich determinuje zasady postępowania z nimi oraz możliwości ich wykorzystania. | |
dc.language.iso | PL | |
dc.publisher | Pro Agricola | |
dc.subject | UPPZ | |
dc.title | Produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego - źródła i kategorie materiałów pochodzenia zwierzęcego | |
dcterms.bibliographicCitation | 2024 nr 2 | |
dcterms.title | Hodowca drobiu | |
dc.identifier.doi | https://www.portalhodowcy.pl/czasopisma/hodowca-drobiu/hodowca-drobiu-archiwum/518-hodowca-drobiu-2-2024/6236-hodowca-drobiu-2-2024 |
Pliki tej pozycji
Plik | Rozmiar | Format | Przeglądanie |
---|---|---|---|
Nie ma plików powiązanych z tą pozycją. |
Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach
-
Publikacje [581]
artykuły z czasopism