Wyświetlanie pozycji 608-609 z 609

    • Źródła dioksyn i polichlorowanych bifenyli w materiałach paszowych 

      Pajurek, Marek; Warenik-Bany, Małgorzata; Mikołajczyk, Szczepan (Krajowa Izba Lekarsko-Weterynaryjna, 2023)
      Dioxins (PCDD/PCDF), and polychlorinated biphenyls (PCBs), are classified aspersistent organic pollutants (POPs). The main route of human exposure to thesecompounds is the diet, with food of animal origin being the dominant ...
    • Żywienie i produkcja żywności – przegląd najnowszych doniesień 

      Grenda, Tomasz; Kwiatek, Krzysztof (Wydawnictwo Naukowe TYGIEL sp. z o.o., 2021)
      Celem niniejszej pracy było przedstawienie najważniejszych zagrożeń mikrobiologicznych mających wpływ na bezpieczeństwo mikrobiologiczne pasz i ich wpływ na zdrowie zwierząt. Szczegółowo opisano wskaźniki higieniczne oraz ...