Alpaki – gatunek coraz częściej hodowany w Polsce – cz. 1. Znaczenie witamin w żywieniu alpak
Lecznica Dużych Zwierząt
dc.contributor.author | Krajewska-Wędzina, Monika | |
dc.contributor.author | Orłowska, Blanka | |
dc.contributor.author | Celary, Dominik | |
dc.contributor.author | Sierociuk, Dagmara | |
dc.contributor.author | Bielecki, Wojciech | |
dc.contributor.author | Didkowska, Anna | |
dc.contributor.author | Pyziel-Serafin, Anna | |
dc.date.accessioned | 2023-03-06T08:09:51Z | |
dc.date.available | 2023-03-06T08:09:51Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier | https://dspace.piwet.pulawy.pl/xmlui/handle/123456789/484 | |
dc.identifier.issn | 1895-9024 | |
dc.identifier.uri | https://www.lecznica-online.pl/ | |
dc.description.abstract | Ponieważ chów i hodowla alpak stają się w Polsce coraz bardziej popularne, chcielibyśmy, we współpracy z wieloma specjalistami, przybliżyć Czytelnikom Lecznicy fizjologię tego gatunku i ich problemy zdrowotne. W tej części skupimy się na znaczeniu suplementacji witamin w żywieniu i przedstawimy przypadek kliniczny, gdy skrajne niedożywienie spowodowało w konsekwencji śmierć alpaki. | |
dc.language.iso | pl | |
dc.publisher | apra-wetpress s.c. | |
dc.subject | alpaki | |
dc.subject | witaminy w zyciu alpak | |
dc.title | Alpaki – gatunek coraz częściej hodowany w Polsce – cz. 1. Znaczenie witamin w żywieniu alpak | |
dcterms.bibliographicCitation | 2022 nr 1 s. 66-70 | |
dcterms.title | Lecznica Dużych Zwierząt |
Pliki tej pozycji
Plik | Rozmiar | Format | Przeglądanie |
---|---|---|---|
Nie ma plików powiązanych z tą pozycją. |
Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach
-
Publikacje [569]
artykuły z czasopism