Pokaż uproszczony rekord

Rozdział: Nowe spojrzenie na rozpoznawanie i profilaktykę najczęściej spotykanych obecnie zatruć pokarmowych u bydła

dc.contributor.authorKwiatek, Krzysztof
dc.contributor.authorGrenda, Tomasz
dc.contributor.authorGoldsztejn, Magdalena
dc.contributor.authorKowalczyk, Ewelina
dc.contributor.authorPatyra, Ewelina
dc.contributor.editorBednarek, Dariusz
dc.date.accessioned2023-02-28T07:55:42Z
dc.date.available2023-02-28T07:55:42Z
dc.date.issued2022
dc.identifierhttps://dspace.piwet.pulawy.pl/xmlui/handle/123456789/480
dc.identifier.urihttps://www.lecznica-online.pl/
dc.description.abstractZa najważniejsze czynniki zatruć można uznać C.botulinum i toksynę botulinowwą, toksyczne alkaloidy roślinne, formaldehyd czy azotany (V) i azotany (III). W związku z powyższym, przedmiotem opracowania są wybrane czynniki toksyczne, które wymagają większej uwagi w diagnostyce i profilaktyce zatruć pokarmowych u bydła.
dc.language.isopl
dc.subjectprofilaktyka
dc.subjectzatrucia pokarmowe
dc.subjectbydło
dc.titleLecznica Dużych Zwierząt. Monografia: Nowe formy profilaktyki i terapii wybranych chorób bydła
dc.title.alternativePuławy, 27-28.05.2022 r.
dcterms.bibliographicCitation2022 s. 56-61
dcterms.titleRozdział: Nowe spojrzenie na rozpoznawanie i profilaktykę najczęściej spotykanych obecnie zatruć pokarmowych u bydła


Pliki tej pozycji

PlikRozmiarFormatPrzeglądanie

Nie ma plików powiązanych z tą pozycją.

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

  • Rozdział [55]
    rozdział z książki, rozdział z monografii

Pokaż uproszczony rekord