Pokaż uproszczony rekord

Życie Weterynaryjne

dc.contributor.authorWeiner, Anna
dc.contributor.authorKwiatek, Krzysztof
dc.date.accessioned2023-01-19T07:02:57Z
dc.date.available2023-01-19T07:02:57Z
dc.date.issued2022
dc.identifierhttps://dspace.piwet.pulawy.pl/xmlui/handle/123456789/443
dc.identifier.issn0137-6810
dc.identifier.urihttps://www.vetpol.org.pl/zyciewet/czasopismo/cat_view/90-zycie-weterynaryjne-wybrane-artykuly/687-rocznik-97-rok-2022/693-nr-5-2022-maj
dc.description.abstractThis article describes current legal regulations on the use of animal proteins in animal feeding, with the special interest on general rules in BSE prevention and control. Now, after more than twenty years, the feed ban on animal proteins was lifted, what has forced the implementation of several control measures in the feed chain. The use of processed animal protein (PAP), of porcine origin in poultry feed and PAP of poultry origin in the swine feed has been authorized already. It requires the application of well-defined conditions during the collection, transport and production of those PAPs.. Regular sampling and laboratory analysis should be performed in order to avoid the risk and to the verificationof the absence of cross contamination with prohibited ruminant proteins and intra-species recycling.
dc.language.isopolski
dc.publisherKrajowa Izba Lekarsko-Weterynaryjna
dc.subjectPAP
dc.subjectprocessed animal proteins
dc.subjectpigs
dc.subjectfeeds
dc.subjectpoultry
dc.titlePrzetworzone białka pochodzenia zwierzęcego w żywieniu zwierząt gospodarskich – nowe uwarunkowania
dcterms.bibliographicCitation2022 vol. 97 nr 5 s. 343-347
dcterms.titleŻycie Weterynaryjne


Pliki tej pozycji

PlikRozmiarFormatPrzeglądanie

Nie ma plików powiązanych z tą pozycją.

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

Pokaż uproszczony rekord