Strategia wykorzystania owadów jako alternatywnych źródeł białka w żywieniu zwierząt oraz możliwości rozwoju jego produkcji na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej
Rozdział: Testy żywieniowe z użyciem PAP owadziego w żywieniu kurcząt brojlerów w skali laboratoryjnej i produkcyjnej – fermowej oraz badania laboratoryjne
dc.contributor.author | Bakuła, Tadeusz | |
dc.contributor.author | Koncicki, Andrzej | |
dc.contributor.author | Lewczuk, Bogdan | |
dc.contributor.author | Obremski, Kazimierz | |
dc.contributor.author | Murawska, Daria | |
dc.contributor.author | Daszkiewicz, Tomasz | |
dc.contributor.author | Sobotka, Wiesław | |
dc.contributor.author | Kwiatek, Krzysztof | |
dc.contributor.author | Nawrocka, Agnieszka | |
dc.contributor.author | Warenik-Bany, Małgorzata | |
dc.contributor.editor | Bakuła, Tadeusz | |
dc.contributor.editor | Gajęcki, Remigiusz | |
dc.date.accessioned | 2021-12-27T05:42:24Z | |
dc.date.available | 2021-12-27T05:42:24Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier | https://dspace.piwet.pulawy.pl/xmlui/handle/123456789/156 | |
dc.identifier.isbn | 978-83-961897-1-4 | |
dc.identifier.uri | http://www.wet.uwm.edu.pl/wiedza-ogolna/artykul/gospostrateg-owady-strategia/ | |
dc.description.abstract | Polska, podobnie jak pozostałe państwa członkowskie UE, jest krajem z ograniczonym asortymentem wysokobiałkowych surowców paszowych mogących stanowić wartościowe komponenty do produkcji pasz. Celem tej publikacji jest przedstawienie potrzeb i możliwości wykorzystania białka owadziego w żywieniu zwierząt na terenie RP. | en_US |
dc.language.iso | pl | en_US |
dc.subject | owady | en_US |
dc.subject | owady na cele paszowe | en_US |
dc.subject | białko owadzie | en_US |
dc.title | Strategia wykorzystania owadów jako alternatywnych źródeł białka w żywieniu zwierząt oraz możliwości rozwoju jego produkcji na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej | en_US |
dc.type | Book chapter | en_US |
dcterms.bibliographicCitation | 2021, rozdział 6 s. 111-138 | |
dcterms.title | Rozdział: Testy żywieniowe z użyciem PAP owadziego w żywieniu kurcząt brojlerów w skali laboratoryjnej i produkcyjnej – fermowej oraz badania laboratoryjne |
Pliki tej pozycji
Plik | Rozmiar | Format | Przeglądanie |
---|---|---|---|
Nie ma plików powiązanych z tą pozycją. |
Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach
-
Rozdział [55]
rozdział z książki, rozdział z monografii