Pokaż uproszczony rekord

Rozdział: Bezpieczeństwo mikrobiologiczne pasz – aktualne problemy i wyzwania

dc.contributor.authorGrenda, Tomasz
dc.contributor.authorKwiatek, Krzysztof
dc.contributor.editorBujalska, Beata
dc.contributor.editorKozłowska, Joanna
dc.date.accessioned2021-12-22T11:20:58Z
dc.date.available2021-12-22T11:20:58Z
dc.date.issued2021
dc.identifierhttps://dspace.piwet.pulawy.pl/xmlui/handle/123456789/153
dc.identifier.isbn978-83-66489-97-4
dc.identifier.urihttp://bc.wydawnictwo-tygiel.pl/publikacja/6E972EBE-5528-FF20-5A51-CE333F3B0957
dc.description.abstractCelem niniejszej pracy było przedstawienie najważniejszych zagrożeń mikrobiologicznych mających wpływ na bezpieczeństwo mikrobiologiczne pasz i ich wpływ na zdrowie zwierząt. Szczegółowo opisano wskaźniki higieniczne oraz wymagania którym podlegają pasze w świetle obowiązujących przepisów. Przedstawiono także nowe wyzwania mikrobiologiczne związane z planowanym wprowadzeniem do żywienia zwierząt przetworzonego białka zwierzęcego (PAP) pozyskiwanego z owadów.en_US
dc.language.isoplen_US
dc.publisherWydawnictwo Naukowe TYGIEL sp. z o.o.en_US
dc.subjectpaszaen_US
dc.subjectbezpieczeństwo mikrobiologiczneen_US
dc.subjectPAP owadzien_US
dc.titleŻywienie i produkcja żywności – przegląd najnowszych doniesieńen_US
dc.typeBook chapteren_US
dcterms.bibliographicCitation2021 s. 215-223
dcterms.titleRozdział: Bezpieczeństwo mikrobiologiczne pasz – aktualne problemy i wyzwania


Pliki tej pozycji

PlikRozmiarFormatPrzeglądanie

Nie ma plików powiązanych z tą pozycją.

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

  • Rozdział [55]
    rozdział z książki, rozdział z monografii

Pokaż uproszczony rekord