Żywienie i produkcja żywności – przegląd najnowszych doniesień
Rozdział: Bezpieczeństwo mikrobiologiczne pasz – aktualne problemy i wyzwania
dc.contributor.author | Grenda, Tomasz | |
dc.contributor.author | Kwiatek, Krzysztof | |
dc.contributor.editor | Bujalska, Beata | |
dc.contributor.editor | Kozłowska, Joanna | |
dc.date.accessioned | 2021-12-22T11:20:58Z | |
dc.date.available | 2021-12-22T11:20:58Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier | https://dspace.piwet.pulawy.pl/xmlui/handle/123456789/153 | |
dc.identifier.isbn | 978-83-66489-97-4 | |
dc.identifier.uri | http://bc.wydawnictwo-tygiel.pl/publikacja/6E972EBE-5528-FF20-5A51-CE333F3B0957 | |
dc.description.abstract | Celem niniejszej pracy było przedstawienie najważniejszych zagrożeń mikrobiologicznych mających wpływ na bezpieczeństwo mikrobiologiczne pasz i ich wpływ na zdrowie zwierząt. Szczegółowo opisano wskaźniki higieniczne oraz wymagania którym podlegają pasze w świetle obowiązujących przepisów. Przedstawiono także nowe wyzwania mikrobiologiczne związane z planowanym wprowadzeniem do żywienia zwierząt przetworzonego białka zwierzęcego (PAP) pozyskiwanego z owadów. | en_US |
dc.language.iso | pl | en_US |
dc.publisher | Wydawnictwo Naukowe TYGIEL sp. z o.o. | en_US |
dc.subject | pasza | en_US |
dc.subject | bezpieczeństwo mikrobiologiczne | en_US |
dc.subject | PAP owadzi | en_US |
dc.title | Żywienie i produkcja żywności – przegląd najnowszych doniesień | en_US |
dc.type | Book chapter | en_US |
dcterms.bibliographicCitation | 2021 s. 215-223 | |
dcterms.title | Rozdział: Bezpieczeństwo mikrobiologiczne pasz – aktualne problemy i wyzwania |
Pliki tej pozycji
Plik | Rozmiar | Format | Przeglądanie |
---|---|---|---|
Nie ma plików powiązanych z tą pozycją. |
Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach
-
Rozdział [56]
rozdział z książki, rozdział z monografii